Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Vanaf welke leeftijd welke medicijnen kopen?

Medicijnen zijn altijd ingedeeld in een bepaalde klasse.
Welke klasse mag je vanaf welke leeftijd kopen?
Ik wil namelijk een middeltje tegen aften kopen.
Dit middel staat in klasse 1.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor medicijnen die in de vrije verkoop zijn, is er geen leeftijdsgrens.

Een drogist mag alleen medicijnen verkopen aan kinderen boven de 16 jaar, dit om hen te beschermen, hij kan zelfs zijn certificatie kwijtraken als hij deze regel overtreedt, moeilijk te vinden op internet, maar toch gelukt: mens-en-gezondheid.infonu.nl/.../91022-wat-maakt-een-drogisterij-een goede drogisterij Toegevoegd na 5 minuten: De link is niet goed overgekomen, ik heb hem gevonden door op google te typen, wat maakt een drogisterij een goede drogisterij. Op een site van DA staat vanaf 13 jaar, maar dat is niet meer zo. Toegevoegd na 2 dagen: Onder de geneesmiddelenwet vallen alleen de middelen met een RVG nummer, wat staat voor: register van geneesmiddelen, veel producten van dr Vogel en VSM, Bloem en oa G.U.M, die ook middelen tegen aften hebben, vallen niet onder de geneesmiddelenwet en mogen dus ook aan minderjarige verkocht worden.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Waarom zou je dit zo doen? ga naar de dokter die schrijft iets voor als je iets nodig hebt! en anders laat je je ouders/verzorgers het halen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100