Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben gister geopereerd aan mijn borst kreeg 3 doorzichtige pleisters mee. heb er nog 1. wat is n goed alternatief?

Er mag geen vet/jodium op de wond en geen vuil of stof want dan kan t alsnog gaan infecteren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vannacht nog die ene pleister gebruiken (en dus laten zitten tot je nieuwe hebt) en morgen dus nieuwe halen bij de apotheek.

Waarom heb je maar 3 pleisters gekregen? Is het de bedoeling dat je nu geen pleisters meer gebruikt? Anders is het wel erg weinig! En anders nieuwe pleisters halen, bel hiervoor de huisarts of de dokterspost. Niks geen alternatieven!! (ennnn; beterschap!)

Een schone operatiewond heeft meer te lijden van veelvuldig verband wisselen dan dat je de pleister een paar dagen laat zitten. Komt er vocht uit dan is het wel wenselijk om er regelmatig een schone pleister op te doen. Je kunt ze gewoon kopen bij de betere drogist of de apotheek.

Na een operatie doe je er verstandig aan zo snel mogelijk géén pleisters meer te gebruiken..vandaar dat je er 'slechts' drie meegekregen hebt. Je wond geneest trouwens ook veel 'mooier' zonder 't gebruik van pleisters. En als meisje vind je dat, juist op die plaats, natuurlijk heel belangrijk. Wanneer de wond er 'normaal' uitziet en geen vocht verliest, bezit je lichaam voldoende afweer tegen invloeden van buitenaf. Als de wond er vreemd/verkeurd uit gaat zien en/of vocht verliest..ga dàn zo snel mogelijk terug naar je operatie arts. Het alternatief is dus..eenvoudig na de tweede pleister..lekker zonder pleisters verdergaan.. En die derde, die laatste pleister bewaren voor ALS er zich iets 'vreemds' ..een verkleuring of zo aan je borst zou voordoen Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100