Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is Cabergoline schadelijk voor de gezondheid en is het normaal dat de arts dit voorschrijft?

Ben 24 jaar oud en sinds 10mrt 2011 gestopt met de pil. Was er gewoon zat van. Libido 0.0, vaak moe, vaak rare vaginale klachten.. Sindsdien niet meer ongesteld geweest. Via de Gyn MRI scans laten maken en bloedonderzoek. Resultaat: te hoog prolactine, 1400 dacht ik ofzo, weet niet welke eenheid. Moet nu cabergoline 0,5mg gaan slikken 2x per week. Nu las ik in de bijsluiter nogal huiveringwekkende bijwerkingen. Ik ben pas 24 en wil de aankomende 5 jaar niet zwanger raken.

Hou niet zo van medicijngebruik, gebruik liever niets! Is het raar dat de dokter dit voorschrijft? Is het nodig om te menstrueren en kan het kwaad wanneer je niet menstrueert? Zou ik vanzelf mijn cyclus weer terug krijgen? Is het niet beter om gewoon weer de pil te gaan slikken en over 5 jaar cabergoline te gaan gebruiken? Heb het idee dat ik op de hoop gegooid ben en maar het meest gangbare medicijn voorgeschoteld heb gekregen.

Gister met het medicijn begonnen en super slecht geslapen. Denk toeval, heb ook tentamens, maar het feit dat ik iets moet slikken waarvan ik echt niets af weet bevalt me niet zo erg, vooral niet omdat ik denk dat het niet nodig is.

Wie o wie weet meer over mijn situatie of heeft iets vergelijkbaars meegemaakt en kan mij advies geven?

Heel erg bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100