Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom is er geen pil voor kanker

Je hebt voor hoofdpijn keelpijn buikpijn enz allemaal pilletjes waardoor het over gaat maar waarom niet voor de ergste ziekte kanker? Er moet toch een tegenmiddel zijn ofso?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tegen kanker werken chemokuren, operaties en bestraling het best. Geen van deze drie zijn te verwerken in pillen, dus daarom zijn die er niet tegen kanker.

Ja er zal een tijd komen maar voor nu is het denk ik iets te modern en onmogelijk om dat te overleven . maar ik bedoel het goed omdat waarheid naar boven te brengen waarom het in tv series wel kan maar niet in real life. dan toch beter niet op tv laten komen als het ook niet echt bestaat ? noem ik besprottelijk maar ja en andere kant ik voel dat ze er mee bezig zijn met die uitvinding .

Hoofdpijn, buikpijn etc. zijn symptomen van een ziekte, geen ziektes zelf. Er is bijvoorbeeld tegen verkoudheid of griep geen medicijn, maar wel pijnstillers om de symptomen te onderdrukken. Kanker is vooral lastig te behandelen omdat het lichaamseigen cellen zijn. Een virusje kan je dood maken met antibiotica, maar omdat kanker uit lichaamseigen cellen bestaat kan je geen pillen maken die die cellen maken, dan ga je dood. Helaas is het allemaal niet zo simpel, was het maar zo.

Britse wetenschappers beweren dat ze binnen tien jaar een medicijn klaar hebben dat kanker dood. Een ontdekte fout in het DNA van tumoren zorgde voor een medische doorbraak in de strijd tegen deze dodelijke ziekte. Experts van het London's Breakthrough Breast Cancer Research Centre ontdekten een mutatie in sommige kankercellen, wat betekent dat de ziekte schade aan zijn eigen genetische structuur niet zelf kan herstellen. De wetenschappers geloven dat dit de zogenaamde achilleshiel van de ziekte is die gebruikt kan worden om een medicijn, in de vorm van pillen of injecties, te ontwikkelen dat het DNA van de ziekte aanvalt. Volgens experts is dit een belangrijke doorbraak en zou dit het einde betekenen van de huidige slopende chemotherapie.

Bronnen:
http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article...

Kankercellen zijn lichaamscellen die snel delen, om medicijnen tegen kanker (cytostatica ook wel bekend als chemokuur) in je lichaam te krijgen zou het medicijn door de snel delende darmcellen moeten gaan, met het effect dat deze cellen ook worden gedood. Het is dus effectiever om de medicijnen direct in de bloedbaan te geven. Alleen een heel specifiek medicijn zou onderscheid moeten kunnen maken tussen normale snel delende en typische kankercellen. Mogelijk kun je wel medicijnen via de darm toedienen die bloedvatvorming in een tumor voorkomen, of op andere manieren kankers tegengaan (stimuleren immuunsysteem). Bij curcuma (curcumine/geelwortel/kurkuma) wordt een hele reeks mechanismen geclaimd, die het kankerproces kunnen tegengaan. Persoonlijk lijkt het me veel wat te veel van het goede, maar in principe is het wel mogelijk om dat soort stoffen als medicijn te gebruiken. Aangezien cytostatica die met een infuus worden toegediend goed schijnen te werken is de behoeft aan betere medicijnen eigenlijk niet zo groot, bij een behandeling wordt voor een effectieve, grondig bewezen methode gekozen waar men veel ervaring mee heeft. In de praktijk kiest men altijd voor harde behandelingen met de grootst mogelijke effectiviteit ondanks de bijwerkingen, want zonder die behandeling zullen mensen achteraf altijd spijt hebben als de kanker terugkomt.

Omdat "kanker" een verzamelnaam is. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten kanker. Elke soort is een andere ziekte. Kanker is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende ziekten. Al deze verschillende soorten kanker hebben één gemeenschappelijk kenmerk: een ongeremde deling van lichaamscellen. Maar het maakt nogal wat uit wat voor lichaamscellen dat zijn en waar die zich bevinden. Bij miljoenen celdelingen per dag, kan er iets misgaan. Je snapt ook wel dat een tumor aan de nier bijvoorbeeld, een heel andere ziekte is dan lympheklierkanker of blaaskanker. (Mijn man heeft deze drie soorten) En voor sommige kankersoorten is er al wel een pil, of meer pillen. Maar "een pil voor kanker" is dus niet mogelijk bij zo veel verschillen.

Kanker is een verzamelnaam voor een groep ziekten die gemeenschappelijk hebben dat cellen zich blijven delen, al dan niet snel, maar dat ze zich niet houden aan grenzen waar ze niet doorheen mogen groeien. Voorbeeld: Huidcellen delen zich ook maar je huid groeit niet alle kanten in je lichaam op. De cellen stoppen op tijd met delen. Alle soorten kanker verschillen van elkaar en tegelijkertijd lijken ze toch nog best veel op normale cellen. Dit maakt het erg lastig om daar een goed werkend medicijn voor te maken dat op alle soorten kankercellen werkt door ze bv. te doden en ook nog eens je normale cellen met rust laat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100