Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is het schadelijk om 3 keer dicht achter elkaar, antibiotica te slikken?

Toegevoegd na 7 minuten:
ik heb 1 september een kuur gehad voor keelontsteking, 1 november voor blaasontsteking en 2 januari weer voor blaasontsteking.
Ik heb de ziekte van pfeiffer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk krijg je tegen de blaasontsteking een heel ander antibioticum dan dat je tegen de keelontsteking hebt gehad. Op zich is het beter zo min mogelijk antibioticakuren te slikken, maar soms is het niet-slikken schadelijker dan het wel-slikken. Een nadeel kan wel zijn dat je darmen een tijd van slag blijven, maar dat komt vanzelf weer goed - een beetje vaker yoghurt eten kan helpen daarbij. (Ik kreeg als kind 4 keer per jaar een antibioticakuur wegens longontstekingen, op zich hoeft dat geen probleem te zijn.) Overleg met je huisarts/assistent of je niet nog urine moet inleveren na de kuur, ter controle, zodat je zeker kunt zijn dat deze blaasontsteking weg is. Wat betreft blaasontstekingen: sommige vrouwen zijn daar erg gevoelig voor, meestal zonder duidelijke oorzaak. De al genoemde cranberry's kunnen helpen (in wat voor vorm ook, zolang het maar geen gezoete cranberrylimonade is), waarschijnlijk deels omdat je urine dan wat zuurder wordt (en daarmee ongeschikter als broedplaats voor bacteriën) en misschien ook vanwege de antioxidanten die cranberry's bevatten. Ik neem aan dat je het standaardriedeltje wel kent: van voor naar achter afvegen, katoenen ondergoed, geen inlegkruisjes, plassen direct na seks, plassen als je moet, rustig de tijd nemen om uit te plassen, recht op de wc zitten (dan plas je je blaas beter leeg).

Ik neem aan dat het op doktersadvies is en dat hij ook op de hoogte is van de vorige keren. Het is wel zo dat wanneer je vaak antibiotica gebruikt de werkzaamheid van de antibiotica vermindert doordat ziekteverwekkers resistent worden, anders gezegd: de bacteriën die gedood moeten worden veranderen (muteren) zodat ze tegen de antibiotica kunnen.

Als de dokter het voorschrijft zal het waarschijnlijk niet schadelijk zijn, maar... als je vaak antibiotica gebruikt, wordt je er immuun van, dus...het helpt dan niet meer . Vraag dus aan de dokter wat je het best kunt doen, sterkte !

wat bovenstaande al zegt,antibiotica werkt minder goed als je het vaker gebruikt. Wel zag ik dat je gauw achter elkaar een blaasontsteking hebt gehad en vroeg mij af of je na de 1ste kuur een nacontrole van urine hebt gehad,kan zijn dat toen niet alle bacterien dood waren,dus voor de kuur en na de kuur urine , laten controleren. Met pfeiffer is je immuunsysteem sowieso aangetast,misschien is een goed idee om cranberrysap of capsules te gaan gebruiken voor je blaas wat te beschermen. beterschap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100