Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hernia of zwangerschaps ischias?

Ik ben nu 9 maanden geleden bevallen van een dochter maar heb tijdens de zwangerschap het zogenaamde zwangerschapsischias gekregene. Ik liep al bij de fysio en ik loop hier nu nog steeds. Ik heb niet echt het gevoel dat het minder wordt maar volgens de fysio is het een spier die constant gespannen is en die drukt tegen mijn zenuw die die pijn geeft. Kan het toch een hernia zijn of moet ik mijn fysio blijven vertrouwen dat het goed komt met oefenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een hernia heb je uitval en vaak hevige pijn in je benen en lopen is vaak erg moeilijk Toegevoegd na 13 minuten: In dat geval zou ik naar de huisarts gaan en vragen of er een foto gemaakt kan worden om uit te sluiten dat het hernia is.

Als je geen tintelingen hebt en uitvallen in je been lijkt het niet op een hernia. Waarschijnlijk heeft je therapeut wel gelijk. Maar bij geen vertrouwen, toch maar eens naar de huisarts gaan.

Er zijn specifieke testen die een fysio kan doen om eem hernia te bevestigen dan wel uit te sluiten. Vraag de volgende keer als je bij je fysio bent of hij die testen even met je wil doen. Je ligt dan op een bank en hij vraagt of je je voet omhoog kan doen met gestrekt been, en zo zijn er nog een aantal. Naar aanleiding van wat je wel of niet kan, kan hij een conclusie trekken. Hij heeft voldoende kennis in huis om met de info uit die testjes wat te kunnen. (Ervan uitgaande dat je een goede fysio hebt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100