Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom krijg je hartkloppingen als je de trap hebt opgelopen?

Vraag het me een tijdje af.
Waarom zou je hartkloppingen krijgen? Wat heeft je hart ermee te maken?
En voor de duidelijkheid, heb vaak ijzertekorten. Volgende week weer een uitslag, maar heb eig. altijd hier we last van..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een slechte conditie is niet altijd de oorzaak van hartkloppingen bij het traplopen. Ik zou er toch eens met je huisarts over praten.

Je hart pompt het bloed rond in je lichaam. Hieruit haalt het zuurstof. Als je je inspant heb je meer zuurstof nodig dus pompt het hart harder.

Een erge slechte conditie. Daarmee moet je hart al snel meer doen bij je geringste inspanningen. Dit lijkt me een uitstekend moment om te gaan beginnen met sporten.

Dit kan duiden op een zeer slechte conditie, of op inspanningsastma. In ieder geval, slaat jou hart erg op hol, indien je je dus (gering) inspant. Als je niet sport, zou ik van harte aanraden te gaan trainen. Hardlopen, steppen, zwemmen of fietsen. Als je klachten na een tijd niet verdwijnen, en je conditie verbeterd niet, raad ik aan naar de huisarts te gaan voor een check op de inspanningsastma, of eventueel andere oorzaken. http://www.av47.nl/av47/medisch/aandoeningen/Kortademigheid%20bij%20inspanning.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100