Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Tot welke leeftijd wordt een maagverkleining vergoed?

Voordat ik overstap naar een andere zorgverzekering wil ik graag weten welke zorgverzekering het tot een bepaalde leeftijd vergoed!

Weet jij het antwoord?

/2500

Maag verkleining zit in het basispakket Heb je overgewicht en is je BMI (Body Mass Index) 40 of hoger? Dan kun je bij een maagverkleining in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Je BMI is echter niet de enige voorwaarden die zorgverzekeraars stellen voor een vergoeding. Om voor een maagverkleining vergoeding in aanmerking te komen, moet je: Een BMI hebben van 40 of hoger. Via de rekentool van het Voedingscentrum kun je je BMI berekenen. Je moet minimaal een jaar lang een intensief traject hebben gevolgd om onder begeleiding tot een gezondere leefstijl te komen. Ligt je BMI tussen de 35 en 40? Dan biedt je zorgverzekering alleen een vergoeding voor een maagverkleining als je bijkomende gezondheidsklachten hebt, zoals hart- en vaatziekten of diabetes. Maagverkleining vergoed via aanvullende verzekering? Als je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, is het niet mogelijk een maagverkleining te laten uitvoeren. Dit is wettelijk niet toegestaan. Daarom bestaan er ook geen aanvullende verzekeringen die extra vergoeding voor maagverkleiningen bieden. Leeftijd vanaf 18 tot 65 jaar.

Toegevoegd op 26 december 2018 12:34: tekst
Bronnen:
https://www.geld.nl/zorgverzekering/vergoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100