Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe behandel een sneetje aan je mondhoek?

zo'n sneetje dat steeds weer open gaat als je gaapt oid. als ik er niks aan doe is het na een aantal dagen weg. is het sneller te verhelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat mij heel goed heeft geholpen is Miconazol (tip van de drogist). Het is voor schimmelinfectie, ook te koop van het eigen merk bij Etos, Kruidvat. Het is voor uitwendig gebruik, maar als je er verstandig mee omgaat werkt het perfect! Toegevoegd na 1 minuut: En je bent er in een dag of 2 vanaf.

Insmeren met vaseline en goed bijhouden. Verzacht het allemaal wat.

hier een stukje uit de link Wat kunt u er zelf aan doen? In het algemeen zal het drooghouden van de mondhoeken de kans op infecties verkleinen. Het likken moet worden beperkt. Bij mensen met een gebitsprothese is het belangrijk dat deze goed past en goed schoon wordt gehouden. U kunt een beschermende basiscrème gebruiken op de mondhoekjes en de lippen om te voorkomen dat de kloven erger worden.

Bronnen:
http://www.zorgingalgenwaard.nl/modules/do...

Wijst vaak op een vitamine C tekort. Smeer het in met uierzalf of vaseline. Neem een kuur vitamine C van twee weken en hou het bij!

Ik herken het. M.i. is dat niet een echt sneetje, maar lijkt meer op een kloofje, zoals je die ook hebt b.v. op je handen en vingers bij een snelle weersverandering. Het zou me niet verbazen als je ook wat last hebt van ruwe lippen. Vraag eens aan je arts of je een tubetje Traimcinolonacetonide 0.1% FNA crème mag hebben. Als ik het daarmee even heel dun aanstip, is het kloofje snel weg.

je kan ook labello erop doen dat houd t soepel en of vaseline.. het eten van voldoende fruit geeft je lichaam meer vitamine c en als je geen fruit hebt doen de vitamine c pilletjes ook wonderen

Wat bij mij echt heel goed werkt is klovex van kruidvat eigenmerk.

Al genoemd uierzalf en vaseline. Mocht je dat niet in huis hebben en daar nu even niet aan kunnen komen, het is immers zondagavond, zou je er wat olijfolie op kunnen doen.

Hier heb ik ook altijd last van, bij mij werkt calendulan zalf. Vaseline en labello werkte niet, na een paar dagen was het al bijna over.

hoi, het beste helpt voor mij dan oogzalf (dus zalf tegen een licht ontstoken oog)! die tip kreeg ik van mijn huisarts en het werkt wonderwel en is bovendien goedkoop. zoals je weet mag je oogzalf slechts één maand gebruiken voor je oog, maar je kan de tube nadien opmaken voor minder gevoelige lichaamsdelen, zoals je lippen, ontstoken puistjes etc.

Vraag bij je apotheek eens om een proefzakje van de cicaplast. Dat is een herstellende creme van La Roche Posay. Ook kun je proberen om er zinkgel op te smeren want dit werkt uitdrogend. Verder is het belangrijk om de lippen in de winter extra te verzorgen met een labello.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100