Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke trucjes kun je gebruiken om je kromme rug wat rechter te maken?

Bijvoorbeeld:
- Een stok horizontaal op je rug houden, een paar keer per dag.
- Kinesiotape op je rug.
- Paar keer per dag met een boek op je hoofd lopen.
- Post-its in huis plakken met reminders om recht te lopen.

Zijn er nog meer van dit soort trucjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Af en toe een goede massage. Je komt krom binnen, maar gaat met een rechte rug weer naar buiten.

Je buik- en rugspieren trainen. Je ontwikkelt dan het zogeheten 'spiercorset' waardoor je houding stukken beter wordt. In feite doe je met die trucjes ook wel iets in die richting (net als met een boek op je hoofd lopen en zo) maar dat gaat heel langzaam en minder effectief. Ga op een zo effectief mogelijke manier je rechte buikspieren, schuine buikspieren en rugspieren trainen in een sportschool of met goede oefeningen, dat werkt het beste. Natuurlijk is een massage lekker (ik ben masseur) maar lost niks op op de lange termijn.

Je hoofd naar achter duwen terwijl je je kin naar onder duwt.

Een torselet dragen. Zit niet altijd handig, maar je rug staat recht. Nadeel is wel dat je rugspieren "lui" worden omdat het torselet je wel rehct houdt.

de chiropracter heeft mij geholpen. en ismakogieles, een soort van gym, waarbij je de spieren goed leert aanspannen en loslaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100