Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang kun je nog doorleven als je behoorlijke suikerziekte type II hebt en eigenlijk aan de nier dialyse moet, maar niet doet.

Welke klachten kun je gaan verwachten behalve zeer moe zijn en het altijd kou hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je nieren het hebben begeven dan is het een kwestie van tijd. Je bloed moet nu eenmaal gezuiverd worden, anders kun je in een shock raken en zelfs coma met als dood het gevolg.

Als je diabetes hebt kun je eigenlijk net zolang doorleven als mensen die het niet hebben. dat is het uitgangspunt. Je spreekt van een 'behoorlijke suikerziekte' maar het is een algemeen voorkomende misvatting dat de ene mens een ergere diabetes heeft dan de ander. Je praat hier waarschijnlijk over de late complicaties van de diabetes type 2. Als je type 1 diabetes hebt zijn de verschijnselen daarvan o.a. een grote vermoeidheid. Bij type twee komen die vermoeidheidsverschijnselen in principe niet voor. Indien je nieren aangetast zijn en je aan de dialyse moet, zou ik dit niet al te lang uitstellen..want je wordt vergiftigd van binnenuit.. Ook je hart en je longen lopen dan heel grote risico's. En het is een kwestie van wellicht maximaal enige weken dat je dan nog kunt leven. Het hang namelijk ook af van de hoeveelheid eiwitten die consumeert. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100