Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Een spier dat vastzit in hoofd .

Kan een spier in het hoofd vastraken door een tractie in de mond ?
Of kan het hoofd inzakken ik bedoel de schedel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Helemaal begrijpen doe ik je vraag niet maar één ding is duidelijk je schedel kan niet inzakken omdat deze op de boven kaak rust. als je het gevoel heb dat er een spier in je hoofd vast zit lijkt me dat eerder een zenuw die beklemd zit of mogelijk een verrekte spier.

Ja, een spier kan een vastzittend gevoel veroorzaken door een niet goed functionerend kaakgewricht (zie antwoord bij voorgaande vraag). 2e vraag; nee, de schedel kan niet inzakken (althans, niet zomaar door bv een tractie van de schedel).

In je hoofd heb je geen spieren. Aan je hoofd wel, zoals je aangezichtsspieren. Een spier in je hoofd kan dus niet vastzitten, omdat die er niet is. Je kan wel een krampachtig gevoel hebben doordat je bijvoorbeeld je kaken steeds opelkaar klemt. Let eens op welke spieren je aanspant en probeer die te ontspannen. Dat zou al veel van je klachten kunnen verminderen. Ook het optrekken van je schouders kan een akelig gevoel in je hoofd geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100