Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn natuurlijke middeltjes tegen maagzuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je geen medicijn tegen maagzuur in huis heeft zijn er een paar tips die mogelijk helpen: Kauwen op havervlokken Kauwen op amandelen zonder zout Kauwen op een stuk bruin brood Leg uw hoofd hoger dan uw lichaam, met behulp van kussens Buk niet voorover mar hurk als u iets moet oppakken Een kopje vanille vla, langzaam oplepelen, bindt het zuur iets Drink desnoods een glaasje lauwe melk Beweeg langzaam, ga rustig op bed liggen met uw hoofd op enkele kussens. Vermijdt gedachten aan eten want gek genoeg kan het daardoor erger worden. Zorg dat u wat bruinbrood (en een glaasje water of melk) naast uw bed heeft staan...

een perpermuntje of een maalox en geen zuurhoudende producten nemen

Ik doe een theelepel bakpoeder en een half kopje water mengen. Dit mengsel is niet erg smakelijk maar het neutraliseert maagzuur binnen seconden. Veeeeeeel goedkoper dan medicijnen.

aardappelen koken en het sap waarin de aardappelen hebben gekookt laten afkoelen en uitdrinken niet zo lekker maar helpt goed

glaasje melk Sodium Bicarbonate (maar smaakt slecht) Toegevoegd na 1 uur: Op Glycyrrhiza hout knabbelen (kalisjenhout in mooi Vlaams)

•Het drinken van warme melk met een paar druppels pepermuntolie is een weldaad wanneer men last heeft van maagpijn. •Om maagpijn en brandendmaagzuur te voorkomen is het belangrijk om te letten op de eet-en leefgewoonten. Matig eten en drinken, niet teveel alcohol en scherpe gerechten geeft de maag de gelegenheid om tot rust te komen. •Maagzuur? Rasp een rauwe aardappel en verdun het sap met warm water. Drink dit onmiddellijk na bereiding op. De beste tijdstippen zijn `s morgens voor het ontbijt. `s middags voor het eten en `s avonds voor het naar bed gaan.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/139262/artikel/Oma-w...

augurken, of rennie gebruiken!!! ik zeg altijd maar.. rennie rules!

Bronnen:
http://www.rennie.nl/brandend-maagzuur-zo-...

Een zoete appel helpt wonderbaarlijk. En anders is melk ook een hele goeie oplossing.

Appelsap, appels

Waarom wil je een antuurlijk middel tegen maagzuur. Je problemen moeten ergens vandaan komen. Ga er mee naar de huisarts in plaats van zelf aanmodderen.

Vanillevla. Heeft me erg goed geholpen tijdens mijn zwangerschap durende maagzuur.

Gewoon Rennie. Kijk eens naar de samenstelling ervan : 50% krijt en 50% suiker. Natuurlijker kan bijna niet.

bij last van je maag: Warm water of warme anijsmelk. Anijs vind je in de supermarkt bij de koffie en is sowieso erg lekker. En als echt het maagzuur naar boven komt: pepermunt of rennie...

Drink twee grote glazen water als je maag hebt. Chronische maagpijn kan door een bacteriële ontsteking worden veroorzaakt. Ga daarvoor naar je huisarts. Toegevoegd na 58 minuten: ...als je maagpijn hebt... (nieuw toetsenbord...)

windolie, dit is op basis van venkel en is bij bepaalde apotheken verkrijgbaar

Pepermunt en bijvoorkuur Wilhelmina pepermunt Vaak te koop bij Tankstations en apotheek of drogist. Maar heb je regelmatig last van maagzuur moet je eens opletten wat je eet of drinkt. Kan je niets van een patroon daar in ontdekken dan toch maar eens naar de huisarts.

Witte druiven, heb ik kilo's van gegeten tijdens mijn zwangerschap (had het uit een of ander biologisch boekje, en het hielp!).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100