Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe lang duurt een verbrande tong en wat helpt om het te verdragen?

2 dagen terug heb ik me tong verbrand door hete thee , normaal gesproken ging het gelijk over maar dit keer heeft het wel geduurd er zitten geen blaasjes op of dergelijke het doet alleen heel erg pijn en voelt opgezwollen aan eten gaat ook moeilijk ik krijg er gewoon heel erg hoofdpijn van. enkele tips? er is niks te zien HA kan er ook niet veel tegen doen maar de pijn is echt verschrikkelijk ook als ik er aan zit
ik bedoel 1 dag geleden dus niet 2 dagen.

Toegevoegd op 11 May 2022 18:58: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen zure (zoals citrusfruit) en ook geen zoute (zoals chips) voeding en drank nuttigen, want die verergeren de pijn. Wat helpt is een schepje natuuryoghurt een poos op je tong te laten liggen voordat je dat inslikt. Of hetzelfde doen met een schepje honing. Ook helpt het om door je mond te ademen, want frisse lucht verzacht de pijn. Het kan een paar dagen duren voordat je tong van de schade hersteld is. Eet in die tijd vooral zachte voeding. Duurt het langer dan een paar dagen en vormen zich blaasjes? Dan is een bezoek aan de huisarts aan te raden. Die kan bijvoorbeeld een verdovende gel voorschrijven.

Ik doe zout een minuut lang erop laten liggen werkt perfect wel veel gebruiken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100