Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik schrik vaak snachts wakker , en dat elke keer wanneer ik indut! Wat kan dit zijn ?

Het gebeurt echt vaak , dat ik bijna in slaap val
En dan weer wakker schrik ! een paar keer achter elkaar !

Weet jij het antwoord?

/2500

slaapapneu

als je steeds bijna in slaap valt, dan zou het kunnen zijn, dat je iedere keer iets hoort waardoor je instinctief weer wakker schrikt omdat je inwendige alarm je waarschuwt voor eventueel gevaar. dat is dus instinct. het geluid kan iets heel simpels zijn, waar je normaal niet "van wakker zou liggen". een oplossing is simpel: oordopjes.

wakker schrikken kan verschillende oorzaken hebben. Naast de al genoemde kan een 'nare' droom dit veroorzaken. Het is zelfs zo dat we ons die droom niet herinneren. Zoek in je recente verleden of er dingen gebeurd zijn die je 'geraakt' hebben. Is het mogelijk dat je hier over droomt? Zo ja dan is het nodig om tot verwerking hiervan te komen. Slaapapneu is de andere optie: dit is zo mogelijk nog vervelender: neem direct contact op met je huisarts voor een doorverwijzing naar een specialist.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100