Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan nekpijn door botsautos zijn?

Hey,
Ik ben laatst naar de kermis geweest en heb in de botsauto’s gezeten. Tijdens de derde keer in de botsauto’s kwam er een auto achter me en voor me die tegen onze botsauto botste. Mijn hoofd ging dus naar voor en dan terug naar achter. Na een dag voelt mijn nek stijf aan en spierpijn. Ik kan mijn hoofd wel nog bewegen maar doet wel pijn. Iemand die weet wat het kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zou een whiplash kunnen zijn. Deze ontstaat vaak als de nek met een forse kracht van voren naar achter wordt bewogen, waardoor de spieren en banden in de nek uitrekken. Een gevolg hiervan is vaak nekpijn. Meestal ontstaan dergelijke nekklachten na een aanrijding, maar dit kan ook ontstaan door bungeejumpen, een botsauto op de kermis of een sportongeval. Lichamelijke symptomen kunnen zijn: • Nekpijn • Stijfheid in de nek • Hoofdpijn • Moeilijk definieerbare pijnen in rug en soms in ledematen Maak dus een afspraak met de huisarts.

Bronnen:
http://whiplashletselschadespecialisten.nl...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Whiplash_(letsel)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100