Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Abces per ongeluk open gegaan, wat kan ik nu het beste doen?

Na het douchen was de huid zacht onder mijn voet, daarna ben ik eelt gaan verwijderen.
Tijdens het vijlen bleek er blijkbaar een abces te hebben gezeten onder een eksteroog want deze is open gegaan. Ik heb zoveel als ik kon al het pus (sorry!) eruit gehaald. Het is vandaag natuurlijk zondag dus ik kan morgen contact opnemen met de huisarts.
Wat kan ik in de tussentijd het beste doen om de open wond zo goed mogelijk te verzorgen? Ik heb het al grondig ontsmet, daarna een desinfecterende pleister erop gegaan en een schone sok aangetrokken. Er blijft natuurlijk een flink gat zitten wat weer kan gaan ontsteken.
Moet Ik bijvoorbeeld regelmatig even een voetenbadje nemen met bijv soda zodat de wond schoon blijft? Wat kan ik het beste doen en wat juist niet? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Sodabadje 2 x daags. Wond openlaten. Meestal geneest het vanzelf. Als je last blijft houden zou ik naar de huisarts gaan. Verbinden met betadine zalfgaas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100