Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een wankel gevoel bij snelle bewegingen van het hoofd. Wat kan dit zijn?

Ik kamp al 3 jaar met een wankel gevoel bij snelle bewegingen van het hoofd. En koprol maken is drama, dit kan me hoofd slecht verwerken. Ga ik s avonds in bed liggen en doe ik mijn ogen dicht. Dan tol alles, alles draait om me heen. Dit duurt ongeveer 30’seconden en dan stopt het. Het stopt ook wanneer ik mijn ogen open doe. Ik heb het gevoel dat mijn lijf de hele dag mijn positie moet corrigeren oid.
Ook heb ik sinds die tijd hoofdpijn aan de linkerzijde. Dag in dag uit. Wie weet wat dit kan zijn?
Heb al vele testen gehad, denk aan bloedonderzoek, MRI nek en hoofd, chiropractor, ademhalingscoach, longarts..
ik heb een gezonde sportieve levenstyle.
Wie kan me helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is er wel eens gekeken naar het syndroom van Meniere?

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van...

Vermoedelijk heb jij het Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPD). Diagnose Om een goede diagnose te kunnen stellen is onderzoek nodig. Met behulp van de laterale rol (waarbij de patiënt vanuit liggende positie snel omdraait) of de zogenaamde kiepproef (waarbij het hoofd en het bovenlichaam vanuit zittende houding plotseling achterover worden gekiept) kunnen we de duizeligheid bij BPPD opwekken. Meestal is er is een typische oogbeweging zichtbaar die tijdens het evenwichtsonderzoek (VNG) kan worden geregistreerd door middel van een speciale bril. Oorzaak De precieze oorzaak voor BPPD is nog onbekend. Men vermoedt dat oorsteentjes in het binnenoor losraken en door snelle positieverandering neerslaan op de zintuigcellen in het evenwichtsorgaan. Dit leidt tot kortdurende overprikkeling van de zintuigcellen en daarmee tot draaiduizeligheid. BPPD kan optreden na een hoofdongeval, ooroperatie, bij een ontsteking of doorbloedingsstoornis van het binnenoor of na langdurige bedrust. In de meeste gevallen is er echter geen duidelijke oorzaak aantoonbaar.

Bronnen:
https://www.duizeligheidscentrum.nl/Duizel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100