Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is een hartslag in rust tussen de 80 en 100 gevaarlijk?

ik heb eigelijk sinds ik me kan herineren een hoge hartslag, nou vroeg ik me af of dit gevaarlijk is?
In rust is mijn hartslag tussen de 80 en de 100

Ik sport 3 dagen in de week en ik ben 22 jaar
Al mijn vriendin zitten netjes tussen de 60 en de 80

Maar als ik het aan mensen vraag die weten waar ze het over hebben zeggen ze dat ieder hart anders maar ik wou het toch even zeker weten
Heeft een van jullie een idee of ik me zorgen moet maken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag er van uit gaan, dat het NIET gevaarlijk is om in rust een wat hogere hartslag te hebben. Dat hangt o.a. af van je lichaamsbouw (postuur) en je conditie en natuurlijk ook van de gemiddelde gezondheid. Normaal slaat je hart in een regelmatig tempo. Hoe hoog je hartslag is, hangt af van wat je aan het doen bent. Zo is de hartslag in rust lager dan wanneer je je inspant. Over het algemeen is de hartslag bij volwassenen in rust tussen de 60 en 100 slagen per minuut. Het probleem is echter, dat jij je zelf zorgen maakt en de hartslag wordt ook beïnvloed door je psyche. Praat er eens over met de huisarts. Wellicht maakt deze dan een ECG en kan hij/zij jou vertellen, dat er geen opvallende afwijkingen zijn. Wordt dan een geruststelling.

Bronnen:
https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatz...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100