Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn wond wordt groter en kan pas maandag naar de huisarts. Wat kan ik doen?

Zoals je op de foto kan zien, heb ik een wondje in mijn navel. Dat doet al meerdere dagen pijn. Ik maakt het steeds goed schoon. In het begin heb ik het even aangekeken, maar het lijkt steeds erger te worden. De huid rond de navel wordt steeds gevoeliger (en rood), het doet al pijn als mijn shirt er langs gaat. Sinds gisteren is en klein stukje huid boven de navel ook keihard, het lijkt een zwelling of bultje (noem je dat zo?). Nu kan ik pas aanstaande maandag bij mijn huisarts terecht kan, ik vroeg of iemand weet wat het is en hoe ik daar het beste mee om kan gaan voordat ik de huisarts kan zien. Zo hoop ik weer normaal naar de winkel kunnen, zonder op mijn lip te hoeven bijten. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een veel voorkomende oorzaak van een ontsteking in de navel is een directe infectie doordat een micro-organisme die de huid heeft geïnfecteerd. Het kan ook een talgkliercyste zijn, een bultje dat door je eigen lichaam wordt gevormd. Het ontstaat zoals een puistje bij een acne.. Na verloop van tijd kan het een flinke omvang bereiken, en kan ook gaan ontsteken. Ga ermee naar de huisarts. Probeer niet zelf het wondje te openen, daar maak je de ontsteking alleen maar erger mee.

Toegevoegd op 13 augustus 2020 16:37: bron
Bronnen:
https://www.menselijklichaam.nl/algemeen/n...
https://www.plusonline.nl/gezondheid/wat-u...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100