Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is een kleine hoeveelheid kaneel inhaleren gevaarlijk?

Ik sloot de verpakking kaneel en toen ontstond er klein stofwolkje. Net op dat moment in een reflex haalde ik via mijn neus adem met m’n mond open. Ik voel het licht kriebelen in mijn neus en voel lichte irritatie in keel. Ik weet niet of het door de stress komt, maar het brand ook wat ten hoogte van m’n longen. Is dit gevaarlijk of zakt dit wel weer?

Weet jij het antwoord?

/2500

De gegevens over het inhaleren van kaneel komt van een site die ingaat op de cinnamon challenge. Dat is een gevaarlijke nieuwe rage blijkbaar bij de jeugd. Als je het leest, is het erg extreem. Een klein beetje poeder kan irritant werken op de ademhaling, maar ondertussen zal je wel ervaren, dat je het niet meer benauwd hebt. Volgende keer wel erg opletten bij alle poedervormige kruiden zoals kaneel, kruidnagel en peper. Juist dit zijn erg irritante kruiden in je neus.

Bronnen:
https://www.mamaplaats.nl/blog/kaneel-leve...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100