Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik slik sinds 4 dagen antidepressiva kan ik last hebben van overstimulatie?

Doordat ik te veel drugs gebruikt hebt, ben ik in een depressie beland. Ik ben nu sinds 4 dagen aan de antidepressiva, paroxetine, maar heb veel bijwerkingen. Regelmatig heb ik het gevoel dat mijn hersenen te "overprikkeld" raken. Dit is een vreselijk gevoel, vergelijkbaar met bad trip. Lastig uit te leggen, maar het is niet te harden. Zelfs als ik een zware slaappil op heb word ik er wakker van (Ik zal ook nooit meer drugs doen, even terzijde.) Mijn arts/psychiater heb ik de klachten voorgelegd, maar zij doet alsof het maar bijwerkingen zijn, het kan geen kwaad en neem een paracetamol etc. Ik maak me toch wel zorgen, kan het zijn dat mijn hersenen er echt niet tegen kunnen? En dat ik het juist meer uit balans breng omdat t al,overpikkeld was door drugsgebruik (6weken laatst) ? Ik gebruik ook al oxazepam er bij, helpt maar beetje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bijwerkingen verdwijnen naar een tijdje.Je kunt het even proberen vol te houden. Als het echt niet te harden is, zou ik in jou geval nog eens bij de huisarts voorleggen. Kan ook zijn dat de dosis te hoog is. Of dit verband houdt met je drugsgebruik, weet ik niet heb het nooit gebruikt.

Antidepressiva zoals paroxetine geven met name in de eerste twee weken bij veel mensen bijwerkingen. Meestal zijn die maag- en darmklachten, maar vaak komt ook voor dat mensen zich suf voelen of dat emoties juist afgevlakt worden. Na 4 tot 6 weken moet echt het antidepressieve effect merkbaar zijn. Dan kunnen emoties juist weer terugkeren en dringen prikkels van buitenaf, die door een depressie vaak worden onderdrukt, weer beter door. In de eerste weken van het gebruik van paroxetine komt overprikkeling als bijwerking niet regelmatig voor. Wel kunnen er andere dingen aan de hand zijn. Ben je bijvoorbeeld onlangs gestopt met drugsgebruik of heb je in het verleden last gehad van ADHD? Meestal wordt geadviseerd om je lichaam een week of twee te laten wennen aan het nieuwe medicijn. Heb je dan nog net zoveel bijwerkingen, dan kun je het beste contact opnemen met je arts.