Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn dit symptomen van Acromelagie?

Hallo,

Ik ben een jongeman van 20 jaar. Al sinds begin van mijn puberteit heb ik last van extreme groei. Zo ben ik tot 194cm gegroeid en heb ik grote handen en voeten (maat 47). Ook heb ik last gehad van groeistriemen op mijn rug door het te snel groeien in lengte. Daarnaast is de vorm van mijn gezicht veranderd. Zo heb ik een brede kaaklijn en is de grote van mijn wenkbrauwbeen afgelopen jaren erg toegenomen.

Ook heb ik een lage hartslag (50/60 BPM), ik weet echter niet of dat er iets mee te maken heeft.

Zou dit een vorm kunnen zijn van Acromelagie?

Weet jij het antwoord?

/2500

De symptomen van acromegalie (reuzengroei) worden vrij algemeen beschreven. Het kan een hormonale kwestie zijn en/of een afwijking in de hypofyse. Als jij je zorgen maakt om enige afwijking in de groei doe je er erg verstandig aan om naar de huisarts te gaan. Die kan je eventueel doorsturen naar een specialist. Met acromegalie (acra "lichaamsuiteinden", megalie "vergroting") wordt een zeldzame ziekte aangeduid die gepaard gaat met een buitenproportionele groei van lichaamsdelen zoals armen, benen, handen, voeten, neus, kaak en jukbeenderen. Ze ontstaat als een hypofysegezwel veel groeihormonen produceert. De aard van de lichamelijke kenmerken die symptomatisch zijn bij deze ziekte, hangt af van de leeftijd waarop de kwaal manifest wordt. Bij nog niet uitgegroeide jonge mensen treedt reuzengroei op tot soms wel 2,50 meter lang.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Acromegalie
https://www.hypofyse.nl/de-aandoeningen/ac...
https://www.hersenstichting.nl/hersenaando...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100