Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaan er borstels om je schoon te maken na de dagelijkse behoefte?

Ben verpleegkundige en heb een patient die zichzelf niet goed schoon kan maken na de dagelijkse behoefte. Nu heb ik ergens gelezen dat er een borstel bestaat met buigzaam (lang) handvat zodat hij zichzelf weer kan schoonmaken. Gaarne raad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn wel speciale hulpmiddelen voor, zoals de easywhipe. Daar klem je als het ware het toiletpapier tussen, zit op een licht gebogen steel. (Zie bron). Is ook in opvouwbare variant verkrijgbaar. Moet je volgens mij nog wel een aardige armfunctie voor hebben hoor. Voor mensen die simpelweg te korte armen of te weinig beweeglijke gewrichten hebben maar een goede functie hebben kan het een optie zijn, anders is een spoel-föhn toilet misschien beter.

Bronnen:
http://www.hulpmiddelenshop.nl/badkamerhul...
http://www.hulpmiddelenshop.nl/billen-afve...

Comfort land heeft een badspons op steel, welke de intieme delen goed kan bereiken, met wasbare hoes. Maar ook 1 met flexibele steel. Deze met flexibele steel is ook te koop bij de thuiszorgwinkel. Ik denk dat een spons beter is, omdat deze zachter is. Toegevoegd na 25 minuten: Borstels om dit uit te voeren, bestaan naar mijn weten niet.

Bronnen:
http://www.comfortland.nl/Badspons-op-stee...
http://www.thuiszorgwinkel.nl/daylife-bads...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100