Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan chronische rugpijn door uitstraling ook maagpijn of onbehaaglijk gevoel veroorzaken?

Maagzuuremmers e.d. helpen niet. Het ene moment voel ik mij prima het andere moment echt heel beroerd. Alsof er een ballon in mijn maag wordt opgeblazen en dan weer een nare knoop.
Soms ben ik er ook benauwd bij. Omdat kijn rug ook pijn doet, zonder de maagklachten denk ik aan uitstralings pijn

Weet jij het antwoord?

/2500

De klachten die u omschrijft, horen echt bij maagklachten: Opgeblazen gevoel, knoop gevoel, benauwd (vaak helpt het dan om een vuist in de maagstreek te duwen), rugpijn. Maagklachten kunnen uitstralen naar de rug. Rugklachten stralen normaal niet uit naar de maag. U geeft aan dat maagzuurremmers niet helpen. Is uw maag wel onderzocht? Een kijkoperatie van de maag en twaalfvingerige darm is bij aanhoudende klachten aan te bevelen. Een maag kan ontstoken zijn. Is er bij u gekeken of de helicobacter pylori bacterie in de maag aanwezig is? Deze veroorzaakt vaak een ontstoken maag en moet bestreden worden met antibiotica. Een ontstoken maag kan ook een maagzweer veroorzaken. Een breukje in het middenrif geeft genoemde klachten. Zelfs stress kan ernstige maagklachten geven. Ik begrijp dat een arts eerst probeert de symptomen te bestrijden met medicatie. Indien dit geen effect heeft, zal er toch verder gekeken moeten worden, zodat de juiste oorzaak gevonden wordt. Misschien helpen maagzuurremmers niet en heeft u inderdaad antibiotica nodig. Wordt er geen lichamelijke oorzaak gevonden, kan verder gezocht worden. Ik zou dus teruggaan naar de arts. Weet u, maagproblemen geven niet continu dezelfde klachten. Welk voedsel moet de maag verteren, heeft u lang gelegen, heeft u alcohol gedronken.... Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de klachten. Kortom, terug naar de arts om een juiste diagnose te krijgen en daaruit vloeiend de juiste medicatie. Want maagklachten stralen vaak uit naar de rug. Rugklachten stralen niet uit naar de maag. Beterschap! http://www.maagpijn.net/maagpijn-rugpijn/

Toegevoegd op 22 augustus 2019 18:07: tekst