Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoge lichaamstemperatuur?

wat kan dat beteken? ik heb vrijwel altijd het gevoel dat ik soort van koort heb en voel ook warm aan en heb een lamlendig gevoel...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maar héb je ook koorts dan? Gemeten? En hoe lang geleden is het dat je je zo begon te voelen. Als dat al echt lang is spreek je niet meer van griepverschijnselen denk ik, en zou jou dan adviseren langs de doc te gaan.

Ik ben geen expert op dit gebied maar weet wel dat dit heel veel oorzaken kan hebben, het menselijk lichaam is erg gecompliceerd. Ik denk dat het ook wel eens een verstoring kan zijn van je temperatuursysteem. Bijvoorbeeld je centrale temperatuursensor kan door een of andere reden in de war zijn. Deze zit ergens in je nek(daarom is het ook zo lekker om met je nek onder de warme douche te gaan staan). Dit moet je niet verwarren met andere zenuwen in je huid die ook warmte kunnen voelen. Deze geven slechts aan of je daar warmte of kou voelt. De zenuw(en) die in je nek zitten worden door je lichaam gebruikt om je temperatuur te regelen. Als je het te koud krijgt zal je lichaam opwarmen bijvoorbeeld door te gaan rillen of door brandstof(koolhydraten en in mindere maten vetten) te gaan verstoken die in je cellen zit opgeslagen. Als je het te warm hebt zal je lichaam onder andere een zweetreactie vertonen. Ik kan me best voorstellen dat als je lichaam constant denkt dat je het warm hebt en hierdoor gaat zweten of de temperatuur probeert kwijt te raken via de huid waardoor deze warm aanvoelt. Je zult dan een gevoel van lamlendigheid hebben terwijl je lichaam helemaal niet zo aan hoort te voelen. Natuurlijk heb je dan geen koorts want je lichaam blijft maar koelen. Zou wel gevaarlijk kunnen zijn als dit het is want je zou maar zo te koel kunnen worden. Het is maar een blind guess maar goed, zou een verklaring kunnen zijn hoewel ik niet genoeg kennis hierover heb om dit nog beter te onderbouwen.

Hormonen kunnen ook gekke dingen met je doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100