Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Verstopping geconstateerd maar ik herken de klachten niet. Is dat normaal?

Goedemiddag, ik heb bloed laten prikken en foto's laten maken ivm al 6 maanden pijn in mijn buik, links + rechts (net onder de ribben, tot aan de heupen)

Nu hebben ze gezien dat ik ontlasting vasthoud. Maar als ik naar de symptomen kijk komt dat niet overheen. Zoals harde keutels? (Mijn ontlasting is al jaren gewoon zacht). En minder dan 3x poepen klopt ook niet, want ik poep gewoon 4/5x p.w. Zoals altijd.

Nu las ik dat het darmkanker kan zijn... Maar toen ik dat vroeg aan de assistent, zei ze dat dit niet op de foto zichtbaar was... wat moet ik nu?? Ik ben nu toch wel erg ongerust geworden, want blijkbaar wordt er door iets mijn ontlasting tegengehouden?

- ook zijn mijn witte bloedcellen verhoogd.
- ook is mijn schildklier traag.
Volgens bloedonderzoek.

Reden voor paniek?
Bedankt :)
(Aangepast na 1 min : )
- Pijnscheuten zijn links en rechts (meer rechts) maar ook rondom mijn borstkast en hart.

Toegevoegd op 09 augustus 2019 15:07: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga proberen jou weer gerust te stellen! Je loopt al 6 maanden met buikpijn. Het is goed dat er actie wordt ondernomen om de oorzaak te vinden. Het is niet altijd makkelijk. Soms moeten er veel onderzoeken gebeuren. Ik weet niet wie het darmonderzoek en bloedonderzoek heeft aangevraagd. De huisarts? Of heeft de huisarts jou doorverwezen naar de internist? De uitslag, heb je die gekregen van de doktersassistent? Omdat je je druk maakt, zou ik als ik jou was een afspraak maken met degene die de onderzoeken heeft aangevraagd. (Huisarts of internist). Hij kan onderzoeken goed uitleggen. Laat dat ook niet meer doen door assistenten. Als je bloed laat prikken, vraagt de huisarts (internist) een algemeen bloedonderzoek aan. De witte bloedcellen zijn heel vaak verhoogd! Indien de arts het niet had vertrouwd, had je je meteen moeten melden. Dat is bij sommige typen witte bloedcellen. Indien je 'onschuldige' verhoogde witte bloedcellen hebt, heb je een virusje of infectie. Ofwel, een onschuldig virusje kan de witte bloedcellen al verhogen. De schildklier is traag. Ik denk een beetje. Maak je daar ook niet te druk om. Veel mensen hebben een te snel- of traagwerkende schildklier. Indien dat maar licht is, hoef je geeneens actie te ondernemen. Trouwens een schildklier die wat trager werkt, kan invloed hebben op de ontlasting: verstopping. Indien in jouw bloed iets ernstigs te zien was, had je het wel gehoord of had je meteen moeten komen. Even terug naar je darmen. Iemand met darmkanker heeft normaal andere afwijkingen in het bloed. Ik zal ze hier niet noemen, omdat dat jou misschien onrustig maakt. Je hebt ook foto's van de darmen moeten maken. Was dat van de dikke darm of de dunne darm? Een verstopping in de darm hoor je ook vaker. Als een tumor de oorzaak was, hadden ze die ook op de foto gezien. Je kunt door meerdere oorzaken een verstopping krijgen, bijvoorbeeld: een stukje darm werkt niet zo goed, een stukje darm heeft een vernauwing, er heeft zich een prop met oude ontlasting gevormd, stress... Het ligt er maar net aan waar de verstopping zit. Misschien zit die wel in een deel van de darm waar de ontlasting nog vloeibaar is. De nieuwe vloeibare ontlasting kan er dan nog gewoon langsstromen. Alleen kan dat wel pijn doen. Pas op het einde van de dikke darm wordt de ontlasting een vaste drol. Dan kun je ondanks een verstopping veel eerder in de darmen toch gewoon poepen. Maak je niet gek, alleen met artsen praten, doorgaan!

Ga terug naar de arts: -Dit klinkt als zogenaamde 'overloopdiarree' en een ander dieet gaat dat niet automatisch oplossen. -Je hebt een trage schildklier en dat kan de oorzaak van de verstopping zijn. Check je medicatie en laat je zo nodig opnieuw instellen (streefwaarden: TSH < 1, met vrij T4 in de bovenkant van de normale range). -Begin niet zelf te praten over kanker (of in ieder geval anders pas aan het eind van het consult) - als je dat doet verengt het gesprek zich makkelijk tot geruststelling dat je geen kanker hebt waardoor je echte klachten buiten beeld verdwijnen. Wees zelf zo feitelijk mogelijk: 'Dit doet pijn' ipv 'heb ik kanker?'.