Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom wordt ik misselijk als ik op mijn rug lig (slaap)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze vraag is heel moeilijk te beantwoorden zonder nadere achtergrondinformatie. Je hoeft je er, als je je verder goed voelt, niet echt zorgen over te maken. Een antwoord is misschien iets beter te geven als je leeftijd bekend is; of je er al je hele leven "last" van hebt; als het optreedt in of na bepaalde omstandigheden; enz. Probeer er niet te veel aan te denken en ga lekker slapen in een houding die deze klacht niet geeft.

Hier kunnen veel oorzaken voor zijn en een bezoek aan de huisarts is dus sowieso een goed idee. Veel mensen die last hebben van misselijkheid bij het liggen hebben een minder goed werkende sluitspier van de maag (maagklep). Het kan dan zijn dat je bij het liggen of bij het voorover bukken misselijk wordt of een branderig vervelend gevoel krijgt. Niet eten kort voor het slapen kan de klachten doen afnemen. Je kan ook eens kijken of een rennie of een dergelijk middel verlichting geeft van de misselijkheid. Als dit niet werkt zou ik even langs de huisarts gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100