Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik van me angst af?

Ik ben al een paar keer door me enkel gegaan tijdens de voetbal. En nu durf ik niet meer de bal aan te raken. Straks ga ik er weer doorheen! Wat moet ik doen om van die angst af te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet of ik je kan helpen om van je angst af te komen. Maar ik heb zelf heel lang korfbal gespeeld waar ook teamgenoten vaak genieg door hun enkels heen zijn gegaan. Zij droegen op een gegeven moment een sportbrace (zie link). Dit geeft versterking aan de enkel en de kans is kleiner dat je door je enkel gaat.

Bronnen:
https://www.google.com/search?q=sport+enke...

Ik snap dat je bang bent. Momenteel associeer jij voetbal met door je enkel gaan. Door het rustig op te bouwen zal dat minder worden. Ga er niet in een keer weer voor maar doe het stap voor stap. Verder kan tape of een brace helpen zodat je enkel meer versteviging heeft. Ook zou je een afspraak kunnen maken bij de fysio, al zal dat niet zo snel echt helpen bij je angst. Rustig opbouwen is denk ik echt het aller belangrijkst! succes en ik weet dat je het kan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100