Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Moet een gebroken teen continu gespalkt staan?

Als een teen gebroken is moet de teen dan continu gespalkt staan. Want is de kans er dat de teen scheef groeit als de teen niet continu gespalkt staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

De breuk moet tijdens het helen op z'n plaats gehouden worden . En lopen met een niet-gespalkte teen is veel pijnlijker dan met een gespalkte.

Ja, een gebroken teen moet continu gedurende tenminste 2 weken gespalkt zijn en blijven. Deze tijd is nodig om weer aan elkaar en niet scheef te groeien. Het is afhankelijk van de breuk hoe de behandeling precies zal zijn.Als het de grote teen betreft, is gips nodig. Conservatief is de behandeling als er niet geopereerd wordt. ---met een speciale pleister de 'dakpanpleister' wordt de teen gespalkt--- De gebroken teen wordt vastgeplakt aan de teen ernaast zodat deze niet kan bewegen... zo heb je minder pijn en geneest de breuk het snelst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100