Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Een piep in me oor, wat te doen?

Ik heb al drie dagen achter elkaar op een willekeurig moment een lange piep gehoor, ik neem aan dat dit door te hard muziek te beluisteren komt. Ik luister muziek de hele dag meestal. Ik zou graag willen weten wat ik hier het beste tegen kan doen, kan ik gewoon nog muziek luisteren maar dan op een zachter volume? Of kan ik het beter vermijden? Een andere oplossing is ook goed!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het gehoor is beschadigd door (te veel) geluid, is dat in principe niet meer geheel te herstellen. Bij elke overbelasting gaan ze blijvend een beetje achteruit. Stop dus ogenblikkelijk met het overbelasten van je oren! Je oren 'rust' geven door ze een tijdje helemaal dicht te stoppen helpt niet voor het herstel. De piep kan blijvend zijn, dat is niet te zeggen. Oftewel: je kunt je nu wel zorgen maken over een piep (die misschien weer weggaat), maar zeer waarschijnlijk is je gehoor beschadigd voor de rest van je leven. Je zult echt je gedrag moeten veranderen, om te voorkomen dat je zó doof wordt dat het je functioneren beperkt.

Bronnen:
https://www.gezondheidenco.nl/49651/gehoor...
https://www.hoorzaken.nl/gehoorpreventie/g...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100