Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Piep in oor na harde klap. Gaat dat over?

Mijn broer heeft een paar dagen geleden een (chemische) explosie op zijn werk gehad. De klap was hard en hij stond dichtbij. Vanaf toen hoort hij een constante piep in zijn oor. Kan die piep nog wegtrekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik adviseer wel even dat je maar de dokter gaat die kan testen afleggen

Normaal gezien gaat dat wel weer weg, maar ik zou via zijn baas naar een bedrijfsarts gaan om te kijken of er schade is. Mocht er schade aan zijn gehoor zijn of iets dergelijks, krijgt hij eventuele operaties of andere kosten die hij daarvoor maakt vergoed. Het betrefd immers een ongeval tijdens zijn werk. Eigenlijk had hij dit 30 minuten na de klap al moeten melden.

Zo vlug mogelijk uw baas op de hoogte stellen en dan naar de arts of oorarts voor het geval het hier om tinnitus zou gaan.

Zo iets moet je rustig afwachten,natuurlijk komt dit van de klap,maar of dat blijvend is heeft een poosje nodig om dit vast te kunnen stellen. Als zo iets blijvend zou zijn, dat heb je gehoor schade,maar dat kan een kno arts pas vast stellen na verloop van tijd. Ik denk dat de piep een reactie is van de klap,als een piep blijvend is ,is meestal van langdurig hard geluid.

Het trommelvlies is niet het probleem (kinderen hebben er soms buisjes in, door een opening dus). Het probleem zit in de tasthaartjes in het slakkenhuis. Als er een gebroken is komt het niet meer goed. Ze groeien niet meer aan. Dat kan ook niet geopereerd worden. Misschien is er niets gebroken, maar licht beschadigd. Een gehoorcel (of je hersenen) kan dit soms opvangen. Niemand weet of dit nog herstelt. Gewoon afwachten en hopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100