Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

soms heb ik kramp rechts in mijn buik is ook gevoelig als je erop druk mischien blindedarmontsteking?

Ik heb al een tijdje last aan de rechterkant van mijn buik, ben hier al twee maal mee naar de huisarts geweest als je erop drukt is het gevoelig en soms ook pijnlijk. Twee maal heb ik bleef moeten prikken en bleken de waarde niet hoog genoeg te zijn voor een blindedarmontsteking. Nu zit ik me een beetje in te lezen en zit ik me ineens te bedenken soms als ik nies of te snel opsta dan krijg ik een kramp rechts in mijn rechterkant van mijn buik val sta ik dan gebukt want rechtop komen doet dan teveel pijn. Het duurt niet erg lang zo een kramp maar hooguit een paar minuten. Heb ik dan toch een blindedarmontsteking? Toch nog maar naar de huisarts? Ben een beetje bang weer met niets naar huis gestuurd te worden

Gr louise

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste is om nog een keer naar de huisarts te gaan en ook te overleggen of hij je kan doorsturen naar een specialist om evt voor de zekerheid een scan of iets dergelijks te laten maken.

Dit klinkt niet als een blindedarmontsteking. Een huisarts herkent je blindedarmontsteking heel snel, dit is iets wat heel vaak voorkomt. Ik heb zelf 3x een blindedarmontsteking gehad (ze kunnen vanzelf overgaan, maar komen dan bijna altijd terug, de derde keer ben ik toch maar geopereerd) en weet uit eigen ervaring dat je bij een blindedarmontsteking voortdurend pijn blijft houden en dat je, wanneer je op de pijnlijke plek duwt een ongelooflijke pijn voelt. Een typisch kenmerk van blindedarmontsteking is dat je continu iets anders wilt: een koud compres erop, nee, toch warm. Liggen, nee toch zitten, nee toch een rondje lopen! Ook is een blindedarmontsteking een ontsteking die vaak tussen 24 en 48 uur doorbreekt. Dan is de pijn even weg om na een paar uur in alle heftigheid terug te komen (dat is trouwens erg gevaarlijk). Dat jij zegt dat je 'al een tijdje' last hebt aan de rechterkant van je buik en 'al twee keer naar de huisarts' bent geweest lijkt er op te wijzen dat er iets anders aan de hand is. Een darmkramp of een onderhuidse blauwe plek... ik weet het niet precies. Dus het klinkt zeker niet als een blindedarmontsteking. Mocht je je alsnog zorgen maken kan je vragen aan de huisarts wat het dan wél kan zijn, maar een blindedarmontsteking herkent de huisarts volgens mij altijd wel. Toegevoegd na 37 seconden: Oh, een blindedarmontsteking voel je ook verplaatsen: het begint met buikpijn rond je navel en 'kruipt' dan langzaam naar rechtsonder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100