Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zachte piep in oren, maar afgelopen dagen niet naar harde muziek geluisterd. Zijn er andere oorzaken?

Ik heb hier sinds een paar dagen last van terwijl ik de afgelopen dagen niet blootgesteld ben aan hele harde geluiden. Wat misschien handig is om te weten is dat ik voor de kerstvakantie een aantal stressvolle weken heb gehad.
Alvast bedankt voor het reageren.
Groeten Conner

Weet jij het antwoord?

/2500

Stress: Wanneer je veel stress ervaart in je leven, kan dit een ‘tuut’ veroorzaken in je oren. Probeer je lichaam dus op regelmatige tijdstippen rust te gunnen, ontspan voldoende en laat de stress zoveel mogelijk uit je lichaam vloeien. Relaxatietherapie kan hierbij helpen. In deze therapie leer je de stress uit je lichaam te verdringen en leer je hoe je je lichaam tot rust kan brengen. Ziekte van Menière: De ziekte van Menière is een aandoening die ook een tuut je oren kan binnenbrengen. De drie belangrijkste symptomen van deze ziekte zijn: aanvallen van hevige duizeligheid gepaard met misselijkheid, gehoorverlies en oorsuizen. Het is de combinatie van die drie klachten die typisch is voor de ziekte van Menière. Een aanval duurt 20 minuten tot ongeveer 24 uur. Andere mogelijke oorzaken: De hierboven genoemde oorzaken zijn de meest gekende, maar er zijn nog heel wat andere oorzaken mogelijk voor oorsuizen: hoofdtrauma (zoals een hersenschudding), hoge bloeddruk, diabetes, afwijkingen aan kaak en gebit…

Bronnen:
http://www.detuutvantegenwoordig.be/oorsuizen/wat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100