Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is het verschil tussen pattella luxatie en patella femorale klachten?

Hoi,

Aangezien mijn fysiotherapeut het heeft over patelen femorale klachten vroeg ik mij af wat het verschil is tussen een patella luxatie en patella femorale klachten (fysiotherapeut heeft het zelf over die 2 gehad).

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een patellaluxatie gaat je knieschijf (de patella) volledig uit de kom. Een patellaluxatie doet vreselijk veel pijn. Soms gaat zo'n knieschijf vanzelf weer terug zodra het been hangt, maar soms moet het ook handmatig gereponeerd (terug gezet) worden. Revalidatie bestaat vaak uit de eerste tijd een brace en daarna spierversterkende oefeningen. Bij patellafemorale klachten zijn de klachten milder, maar desalniettemin vervelend. Ze treden veelal op bij traplopen, hurken of langere tijd met gebogen knieën zitten. De oorzaak is niet altijd bekend. Soms loopt de knieschijf niet mooi door de groeve op het onderbeen, of zijn de spieren rondom het kniegewricht te kort of te zwak. Ook artrose of overgewicht kan meespelen. Maar heel vaak wordt voor patellafemorale klachten helemaal geen echte oorzaak gevonden.

Bronnen:
http://www.rpajanssen.nl/informatie/6/pijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100