Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoelang houdt misselijkheid aan als je gestopt bent met roken aan de hand van pleisters?

Mijn vriend is precies 4 maanden geleden gestopt met roken. Dit heeft hij gedaan met behulp van pleisters. Nu is het ruim 8 weken geleden dat hij de laatste pleister geplakt heeft maar is meerdere keren in de week heel misselijk. Dit is pas later begonnen, toen hij de pleisters al een aantal weken plakte.

De ondersteuner van de huisartsenpraktijk wist ons niet te vertellen hoe dat kan, want normaal zijn deze klachten eerder over zei ze. Overleg met huisarts gehad, maar geen uitsluitsel gekregen, dus geen stap verder.

Maar mijn vriend ervaart dit als heel erg vervelend en wil er graag vanaf. Zijn dit normale klachten, zolang na het gebruik van de pleisters? (In de bijsluiter staat dat de klachten 6 tot 8 weken aan kunnen houden, maar die is hij al voorbij). Wat kan hij eraan doen?

Hij is 44 jaar, rookte shag (1 buil per 2,5 dag)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De duur van misselijkheid na het stoppen met roken verschilt per persoon. Het kan enkele dagen tot enkele weken duren. Als je misselijkheid langer aanhoudt, is het raadzaam om contact op te nemen met je arts.
(Lees meer...)
Bronnen:
een maand geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding