Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is pijn bij voorvoet als ik tenen plooi een ontsteking?

ik heb sinds gisteren last van mijn voorvoet (rond de middenvoetbeentjes) als ik mijn tenen naar buiten of binnen plooi..
De voet slaat niet blauw uit en verder voel ik er niks van als ik gewoon stap of stil zit, van het moment als ik er andere bewegingen mee doe of ik ze naar binnen plooien en druk op zet voel ik het terug.

Ik ben recent al naar de dokter geweest ook voor een probleem met mijn voeten (is al opgelost) dus ik wil nu liever de dokter vermijden voor ik zeker weet of het een onschuldig probleem is of niet

De 'pijn' voelt aan als een blauwe plek als ik er op druk op zet met mijn handen en er mee beweeg. Het is niet stekend maar eerder dof..

de pijn zit als ik het goed heb rond de middenvoetbeentjes aan de linkerkant

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, pijn bij je voorvoet is geen ontsteking. Eventueel zou pijn bij je voorvoet wel veroorzaakt kunnen worden dóór een ontsteking. Elke reactie van je lichaam die gepaard gaat met pijn, roodheid, warmte, zwelling en een verminderde functie (van het betreffende orgaan). Deze symptomen kunnen bij een ontsteking in meer of mindere mate voorkomen. Je schrijft niets over roodheid, warmte of zwelling. De functie van je voet lijkt intact; je kan immers nog lopen schrijf je. Zonder te weten of de huid op die plek ook rood en warm is en daar een zwelling gevormd is kunnen we dus nooit verder gaan dan dat de mogelijk van een ontsteking komt. Als die roodheid, warmte, en zwelling er wel zijn dan is een ontsteking erg waarschijnlijk en is een bezoek aan een arts wel een goed idee. Als het snel uitbreid dan zou dat zelfs bij de weekendarts moeten gebeuren. Als die symptomen er niet zijn dan is een ontsteking erg onwaarschijnlijk; of is er op zijn hoogst een heel milde ontsteking (dan zijn die symptomen er wel, maar zo minimaal dat ze niet makkelijk te zien/ voelen zijn.) Overigens zegt het nog niets als het wel een ontsteking blijkt te zijn; er zijn immers vele verschillende soorten ontstekingen en de behandeling is steeds verschillend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100