Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gaat mijn ooievaarsbeet ooit weg?

Normaal blijft en ooievaarsbeet zichtbaar bij baby's, maar gaat vanzelf weg na een paar maanden/jaren. Na 17 jaar zit hij er nog steeds en het lijkt of hij zelfs groter is geworden dan hij bij mijn geboorte was, volgens mijn moeder. Soms prikt het ook als ik erover wrijf enzo.
Bij mijn geboorte vertelden de dokters mijn ouders dat het een ooievaarsbeet as (het zit net onder mijn schouder, rechterschouder).

Nu is mijn vraag of dit toch ooit weggaat of dat ik beter een bezoekje aan de huisarts kan wagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als het prikt altijd even een bezoekje aan de huisarts brengen. omdat je groeit groeit ook de plek mee. als het van structuur veranderd en nu nog groeit is het ook een reden om naar de dokter te gaan. na 17 jaar gaat het niet meer weg, waarschijnlijk zijn het kluwen haarvaatjes die de rode plek veroorzaken. (dit is wel weg te krijgen d.m.v. een laser behandeling)

Inderdaad bij prik even langs huisarts gaan. Maar ik heb hem na 33 jaar ook nog steeds, op m'n bovenarm. Na verloop van jaren groter maar ook lichter van kleur geworden. Met een beetje zon is het nauwelijks te zien in de zomer. Misschien geldt dit voor jou ook en trekt het vanzelf heel langzaam weg, of wordt t minder zichtbaar.

Volgens mij zit een ooievaarsbeet boven in de nek onder de schedelrand?! Daarom heet het een ooievaarsbeet; de ooievaar bracht de ouders zogenaamd een kindje en tilde deze met zijn snavel op in de nek van de baby. Ik vermoed dat wat jij hebt een wijnvlek is. En idd kunnen deze vaataandoeningen met laser worden verwijderd. Www.huidtherapie.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100