Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Verrekte/gescheurde enkelbanden?

Gister door mijn enkel gegaan met hockey. Naar de huisarts gegaan en doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een foto. Geen breuk te zien. Naar huis gestuurd zonder drukverband of krukken. Kan er niet op lopen en kan mijn enkel nauwelijks buigen. Ze hebben alleen een foto van de bovenkant en de binnenkant gemaakt, terwijl ik heel erg last van de buitenkant heb. Maar hoe kan ik er achterkomen wat er nou precies met mijn enkel is?
Loop nu op krukken en zit verband om enkel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verrekte of gescheurde banden zijn op een normale rontgenfoto niet te zien. Ga naar een fysiotherapeut: hij kan je na wat trekken en duwen vrij nauwkeurig vertellen wat er aan de hand is. Met een drukverband en een paar dagen heel rustig aan doen zou je na een week of zo weer pijnvrij moeten kunnen lopen (voorzichtig). Reken bij een serieuze verstuiking/verreking wel op 100 dagen voor herstel, tot zelfs 200 dagen voor volledig herstel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100