Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Stel: Ik denk dat ik iets mankeer. Ik wil ALLES laten onderzoeken. Kan dat? Wat kost het qua tijd en geld?

Ik ken iemand die zeker weet dat ze iets lichamelijks mankeert. Ze is vaak moe, misselijk, huilbuien en buikpijn. Haar leven staat stil. Er is al vanalles getest, maar niks gevonden. Ze heeft elk dieet geprobeerd, is gaan hardlopen, hormonen, psycholoog enz. Dit speelt al 15 jaar. Stel nou dat zo iemand ALLES laat testen, dus bloed, plas, poep, organen enz op ALLES. MRI, echo's, fietstest, psychiater, neuroloog, enz. Kan dat, en wat kost het?

Toegevoegd na 21 uur:
De vrouw in kwestie is 34 jaar, werkt 20 uur per week in HBO-kinderopvangfunctie (24 uur lukt al een jaar niet meer) ziet er echt goed uit, leuke kleren, klein autootje, mooi huisje, altijd superattent naar familie en vrienden enz. Ze heeft nog nooit een serieuze relatie gehad of samengewoond. Ze heeft nauwelijks genoeg energie voor zichzelf, zegt ze. Als er al een man geinteresseerd doet, houdt ze de boot af. Ikzelf heb haar antidepressiva geadviseerd, maar dat 'voelt niet goed' zegt ze. Volgens haar waren de lichamelijke klachten er eerst, en daar wordt ze soms somber van. Ondanks dat er al vanalles is onderzocht, is ze er nog steeds van overtuigd dat er iets niet goed is met haar lijf. Vandaar mijn vraag: hoe help je zo iemand? Hoe weet je zeker dat er niks met je lijf is? Een total body scan is alleen bedoeld om tumoren ed op te sporen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou een totale bodyscan kunnen adviseren bij PreScan, en de prijs van een bodyscan begint bij €1090.

Bronnen:
https://www.prescan.nl/total-body-scan/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100