Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Laptop op je schoot schadelijk?

Hey!

Ik werk af en toe vanuit huis en dan heb ik mijn laptop op mijn schoot. Na een tijdje krijg ik last van mijn onderbuik. Ik dacht dat een laptop op schoot alleen schadelijk was voor mannen ivm de warmte van de laptop.

Is het ook schadelijk voor vrouwen? Herkennen mensen dit probleem? Ik vraag me af als het schadelijk is, hoe schadelijk het dan is. Anders toch maar zo'n speciaal laptoptafeltje aanschaffen :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Helemaal niet schadelijk, dat warme gevoel komt doordat je lichaam de warmte geleid. De temperatuur van een laptop is namelijk warmer dan die van je onderbuik dus geleid het daardoor heel makkelijk. Is helemaal niet schadelijk dus.

Ja, een tijdje met de laptop op schoot zitten is schadelijk. Niet vanwege de laptop, nauwelijks vanwege de warmte, maar vooral vanwege de houding waarin jij dan gedurende langere tijd zit. Als je met de laptop op schoot zit, zit je al die tijd in een ineengebogen houding. Tot overmaat van ramp beweeg je nauwelijks. In feite zit je een hele tijd vrijwel bewegingsloos in een ongemakkelijke houding. Geen wonder dat je daar klachten van krijgt. Bij jou speelt de buik als eerste op. Kennelijk zit daar iets knel. Ik denk dat je precies dezelfde klachten zult ervaren wanneer je even lang in die houding gaat zitten, met even weinig beweging, maar dan zonder laptop. Schaf dus iets aan waardoor je in een fatsoenlijke houding kunt zitten. Een laptopstandaard, liefst met een los toetsenbord en een losse muis. Een apart beeldscherm zou helemaal prachhtig zijn, maar dat is wel duurder. Misschien dat de werkgever iets wil bijdragen - die is verplicht te zorgen voor een ergonomische thuiswerkplek. Lukt het scherm niet, dan zijn een muis en een toetsenbord al voor minder dan 25 euro te krijgen. Die investering is zeker waardevol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100