Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is dit gewoon stress of meer?

Ik heb al ongeveer 3 jaar nekklachten, die vaak verschijnen als ik stress heb. Echter komen ze de laatste tijd (6 maanden tot een jaar) steeds vaker terug. Daarnaast voelt mijn lichaam steeds vaker heel onrustig, heb ik het gevoel dat ik mijn haar en nagels wil uittrekken en wil ik al mijn ledematen 'knakken'. Ik ben al 1x bij de dokter geweest, maar hier werd mij verteld dat ik stress moest verminderen.

Nu is mijn vraag of dit iemand bekend voorkomt? Is het echt puur stress, wat ik mezelf niet kan voorstellen, of is het meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

  Dit klinkt als opgestapelde stress. Dat houdt in dat je bij elk volgend stressmoment wat heftiger reageert dan bij het vorige stressmoment, omdat de opgehoopte stress steeds meer gaat meespelen. Het beste is inderdaad de hoeveelheid stress te verminderen. Dat kan op twee manieren. Je kunt de hoeveelheid stress daadwerkelijk verminderen door jezelf minder in stressvolle situaties te begeven. Je kunt echter ook zorgen dat jij minder gestressed reageert op een bepaalde situatie. Welke van deze twee mogelijkheden voor jou de beste oplossing is, moet je zelf uitvogelen. Goede kans dat het een combinatie van beide zal blijken te zijn.  

Hier kunnen twee redenen voor zijn: Op je wervels in je nek zitten vast, dit komt door stress. Hiervoor kun je terecht bij de fysiotherapeut. Het kan ook zijn dat je een verschoven nekwervel hebt. Hier heb ikzelf ook last van, en als je erg gestrest bent, heb je hier meer last van. Als ik jou was zou ik naar de huisarts gaan, deze kan je vast verder helpen en de precieze rede vaststellen