Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een pees of spier in je bovenrug afschuren bij extreem zwaar te hebben getild?

Ik heb jaren terug een extreem zwaar iets proberen te tillen. Voelde gelijk iets knappen/springen in mijn bovenrug . Het voelde of er een elastiek of zo geknapt was. Die dag nog even doorgewerkt maar bij het bukken voelde het of er vocht/bloed naar boven richting nek stroomde. Ben naar de arts geweest en die zei dat het spit was. Jaren later nog steeds pijn en de nieuwe huisarts constateerde na röntgenfoto dat de 8ste wervel was gedeformeerd . Tot op heden nog steeds pijn/last als ik iets moet doen met gestrekte armen. Vandaar mijn vraag .

Weet jij het antwoord?

/2500

Google "menselijk skelet/rugspieren". Dan krijg je prachtige beelden te zien waar wat kan zijn afgescheurd. Ga naar een fysiotherapeut, daar mag je zonder verwijsbrief heen en die hebben echt meer verstand van dit soort kwalen dan een huisarts. Vaak kunnen ze het ook voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100