Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat verklaart de pijn aan mijn armplooi na het bloedprikken?

Ik heb 4 dagen in het ziekenhuis gelegen en ben in totaal 5 x geprikt geweest 1 was links waar mijn katheter in zat en 4x rechts waar ze bloed hebben afgenomen en dat is de plek waar ik nu pijn aan heb als ik mijn arm strek voelt het pijnlijk het stijf aan en sinds vandaag heb ik een blauw plek gevonden ergens naast mijn armplooi. Wat kan dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een blauwe of geirriteerde plek. Van het insteken van naalden en infuusjes kunnen je aderen een beetje (flink) geirriteerd raken (en op den duur zelfs lekker ontstoken, daar had ik een abonnement op), en dan is de arm wat dik en stijf en soms ook blauw, of rood. Het trekt vanzelf weer weg. Hou het wel in de gaten. Als het almaar dikker en roder en warmer wordt en je zelfs koorts krijgt, kun je een echte infectie hebben en daar moet je zeker mee naar de dokter.

Er zal een onderhuidse bloeduitstorting geweest zijn bij de bloedafname.Normaal dat dit nu nog maar zichtbaar en voelbaar is.Lijkt mij niets ernstig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100