Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een gehoorbeschadiging met specifieke symptomen, wat kan ik doen?

Kort verhaal:

Ik heb ooit een ongeluk(je) gehad met acyteleen-gas in een blikje te laten, en deze tot ontploffing te brengen. Dit ging harder dan verwacht, en had net mijn oordoppen niet in. Sinds dien een gehoorbeschadiging rijker.

Klachten:

Ik heb standaard een heel lichte, hoge piep in mijn oor, rechts erger dan links. Want stond toevallig met m'n rechter oor die kant op gedraaid.
Links lijkt het wel of het meer een ruis is.

Na festivals heb ik, zelfs terwijl ik aangemeten oordoppen in heb gehad, toch nog last van een ergere piep of ruis in mijn oren. Als het rumoerig is merk ik er weinig van, maar als het stil is erger ik me er erg aan.

Ook heb ik het idee dat het sneller achteruit sinds ik de beschadiging heb opgelopen. Ook heb ik tijdens een vliegreis tijdens het dalen nog 2-3 dagen een heel erge steek gehad in mijn rechter oor.

Ik ga nog steeds elk jaar op vakantie en vaak naar festivals, heeft er alsjeblieft goede raad? Alle tips zijn welkom!

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij heb je last van lichte Tinnitus. Daar kan je mee leren leven, maar ga naar een audio-centrum, daar liggen boekjes die je de nodige informatie verschaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100