Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

heb je minder blaren bij het dragen van een wandelsok tov gewone sok?

Ik draag net steunzolen en heb constant blaren aan de hielen . Nu beweert men dat het dr mijn sokken komt ....is er een verschil tss gewone sokken en wandelsokken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wandelsokken bestaan vaak uit een speciaal zooldeel en wat ander bovendeel, zodat ze transpiratievocht goed opnemen: het materiaal van de zool en de hiel, en dat van het enkel- en onderbeendeel is verschillend. Verwar wandelsokken niet met antislip-sokken daarin zit (in het zooldeel) vaak rubber, wat juist irriterend kan werken als je er gevoelig voor bent. Dit (in beide gevallen) in tegenstelling tot gewone sokken. Overigens een gouden tip ter voorkoming van blaren: draag liever 2 paar dunne sokken dan 1 paar dikke. Als je dit doet, wordt de wrijving voor een groot deel tussen de twee sokken opgevangen. daardoor houd je je voeten koeler, transpireer je minder en is de kans op blaren kleiner.

Wandelsokken zijn naadloos, gewone sokken niet. Dus bij wandelsokken minder wrijving. Probeer het gewoon eens uit, bij de Xenos hebben ze dezelfde sokken als in een sportwinkel, maar wel een stuk goedkoper

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100