Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bij het wakker worden niet scherp meer zien met 1 oog hoe kan dat?

Vanmorgen toen ik wakker werd zag ik met me linker oog wazig.
Nu is het nog steeds zo.
Heb niet last van het licht en kan gewoon auto rijden.

Maar op het computer scherm kan ik niet lezen, en bijv. de kentekens van auto's die tegemoet komen ook niet.

Heb voor de rest geen last aan me oog.

Wat zou het kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Verziendheid of bijziendheid = wazig zicht Wazig zien wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door verslechtering van de ooglens. De meest voorkomende afwijkingen die wazigheid veroorzaken zijn verziendheid en bijziendheid. 2. Bindvliesontsteking kan blikveld vertroebelen Wazig zien kan worden veroorzaakt door een bindvliesontsteking Plotseling wazig zien: acute redenen Er zijn mensen die van de ene op de andere dag of zelfs van het ene op het andere moment beduidend waziger zien dan voorheen. Dit gebeurt doorgaans bij één van beide ogen en kan duiden op onder andere: Glasvochtbloeding: zeer plotselinge zichtverslechtering Netvliesloslating: ‘t loslaten van je netvlies is alsof een gordijn wordt dicht getrokken Afsluiting van een oogader of oogslagader (veroorzaakt plotselinge blindheid) Dus zo spoedig mogelijk naar een arts of eerste hulp in ziekenhuis.

Bronnen:
http://www.salusi.nl/wazig-zien-oorzaken-a...

heb ik soms ook. Kan naast allerlei aandoeningen ook zijn dat je ogen niet nat waren tijdens slaap of wellicht half open? dan moet je een paar maal knipperen. Maar als je daarnaast ook moeite hebt met lezen/zien kan het zijn dat je ene oog slechter is geworden (cilinderoog??). Normaal compenseert je dat doordat je meer focust met het ene oog. Als je sochtend wakker word moet je weer ff wennen aan die extra accommodatie. Ga eens naar de opticien, oog testje is gratis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100