Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je tijdens een enge droom een hartaanval krijgen?

Heb weleens tijdens een enge droom hevige angsten, hartkloppingen e.d. Je schrikt je werkelijk "dood".
Kunnen deze symptomen tot een hartstilstand of hartaanval leiden?

N.B. Deze vraag gaat niet om het voorkomen van enge dromen, maar of het een hartaandoening kan veroorzaken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tot op heden is er geen enkele relatie gelegd tussen de inhoud van dromen en hartfalen, dus het antwoord is nee. Wel bestaat er een medische aandoening die Sudden Unexpected Nocturnal Death Syndrome (SUNDS) heet. Mensen die aan deze genetische ziekte overlijden sterven voornamelijk in de nacht omdat de hartslag tijdens de slaap lager ligt. De bio-elektrische problemen die SUNDS veroorzaken nemen dan het zelfregulerend systeem van het hart over, waardoor deze dodelijke spasmen krijgt. Ook hier is tot dusverre geen relatie gelegd tussen de inhoud van dromen en het overlijden.

Bronnen:
http://www.livescience.com/8215-die-nightm...
https://en.wikipedia.org/wiki/Sudden_unexp...

Ja : je kan altijd een hart aanval krijgen . Ja helaas tijdens dromen kunnen hart kloppingen enz voorkomen . Bij alle bezigheden kunnen zulke dingen voortkomen . Toen ik in afwachting was van m'n open hart operatie had ik geen angsten , ik werdwel wakker met pijn ( druk ) op de borst na een pittige droom . Het aan tonen is lastig ja na een fataal infarct kan je het niet even evolueren. Ja mensen gaan dood in hun slaap helaas ja .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100