Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat als ik slik, mijn oren 'knetteren'?

Als ik slik, 'knettert' het is m'n oren. Ik ben niet overdreven verkouden, en heb geen pijn aan m'n oren. Wat zou dit kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het heeft toch met je verkoudheid te maken, het zit gewoon wat voller in je holtes. Verder niets om je druk om te maken!

Dan zit je oorbuis nog deels verstopt en kan een tijdje aanhouden voordat het wegtrekt. vaak krijgt men dit na verkoudheid.

Vervelend is dat he.. Dan zit er teveel druk in je keel, neus, oorsysteem. Die drie zijn verbonden met elkaar. Dus wanneer jij slikt voel jij je oren 'knetteren'. Ook als je op een andere manier probeert te slikken? Waarschijnlijk heb je wat slijm in je keel of oorsmeer in je oor, probeer het zelf schoon te maken (het liefst iemand anders laten doen omdat je zelf niet ziet wat je doet) Als dat onvoldoende is kun je je oren uit laten spuiten bij de huisarts! Het kan ook vanzelf overgaan, maar mocht het lang duren weet je waar je terecht kan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100