Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Maakt je voor je gezondheid uit wélke hartklep lekt?

Je blijkt vier hartkleppen te hebben. Twee die de terugstroom in de boezems voorkomen en twee die de terugstroom in de kamers voorkomen. Stel je hebt een lekkende hartklep maakt het dan uit voor je algehele fitness wélke klep lekt. Of komt het uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij klepdefect van boezem of hartkamer is er een grote overeenkomst : In beide gevallen zal het bloed niet in het " gewenste tempo" het hart verlaten. Wanneer een hartklep lekt, zal er bloed terugstromen het hart in. Zoals je zelf al zegt, of het bloed stroomt terug naar de boezem, of naar de hartkamer. Het bloed wordt dus niet voldoende rondgepompt. Gevolgen bij defect van een klep in hartkamer OF boezem: Je lichaam krijgt niet voldoende zuurstof. - onvoldoende zuurstof geeft " vermoeidheid en gebrek aan fitheid" . - Om dit te compenseren zal het hart meer kracht moeten zetten, dit kan tot fatale hartziekten leiden. --- http://www.hartwijzer.nl/Klepgebrek.php Een klepgebrek is een gebrek van de hartkleppen die de bloedstroom regelen in de kamers en boezems. Voor een gezonde bloedsomloop moet de bloedstroom één kant uit gaan, maar door het afwisselend samenknijpen en ontspannen van de hartspier wordt er druk naar beide kanten uitgeoefend. Daardoor ontstaan er grote drukverschillen tussen de kamers en boezems enerzijds en tussen de kamers en de grote slagaders anderzijds. De rol van de hartkleppen is het afsluiten van de weg terug zodat het bloed alleen maar de goede kant op kan stromen. Hartkleppen bestaan uit weefsel dat zelf niet kan samentrekken. De rol van de hartkleppen is niet actief maar passief. Zonder spierkracht openen en sluiten ze zich onder invloed van de drukverschillen in en om het hart. Hartkleppen kunnen vernauwd zijn of niet goed sluiten. In beide gevallen wordt de bloedstroom gehinderd. Bij een vernauwde hartklep moet het hart meer kracht gebruiken om het bloed door de kleinere doorgang te persen, wat na verloop van tijd kan leiden tot een verzwakte hartspier. Een lekkende hartklep heeft tot gevolg dat het bloed terugstroomt en dat het hart meer kracht moet zetten om dezelfde hoeveelheid bloed rond te pompen. Een vernauwde of lekkende hartklep kan na verloop van tijd leiden tot een duurzaam verzwakte hartspier, ofwel hartfalen. ------------------

Bronnen:
http://www.hartwijzer.nl/Klepgebrek.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100